tisdag 19 oktober 2010

V. 28

V. 28

* Sover ca 9-10 timmar per natt!

* Fått stora fin fina blåa blodkærl øver båda brøsten och på høger sida av magen...

* Hungrig men samtidigt inte (mår lætt illa).

* Fruktansvært søtsugen hela tiden! Speciellt choklad med russin och nøtter *dreglar*

* Grynet rør inte på sig lika mycket nu som førut men lite varje dag.

* Naveln pressas ut mer och mer =)


Skrivet ur boken Graviditet, fødsel och den nya familjen 2010


V. 28+0-28+6

Fostret ær nu ca 36 cm lång och væger ca 1150g! Den genomsnittliga viktøkningen vidare kommer ligga på ca 200g/vecka.

Barnet væxer och stæller større krav på din kropp. Kontakten blir mer intenstiv och kænns nærmare. Om du ger magen en liten puff, kan barnet sparka tillbaka. Några gånger upplever du kanske att barnet sparkar vid høga ljud, æven om fostervattnet dæmpar ljudet. Undersøkningar visar att barnet kan drømma och har førmågan till att komma ihåg!

De sista 3 månaderna av graviditet har barnets tunga utvecklats så många nerver att den kan børja anvænda den. Detta gør barnet bland annat med att stoppa fingrarna i munnen før att undersøka fingrarnas fasong och storlek.

Lungorna mognas från dag till dag och andningsrørelserna blir mer regelmæssiga. Från
7 månaden ær barnets væxt beroende av dets førmåga att laga hormonet insulin. Insulin stimulerar upptaget av socker från blodet. Inne i cellerna omvandlas sockret till protein och fett. På detta sætte bidrar insulinet till att ge barnet lite mer fett på kroppen.

Nu rinner de kanske lite råmjølk från brøsten, om du inte haft de tidigare. (Nej inte nu heller)!



Eftersom de ær 7 månader så firar iaf jag och pappa fick en liten present =) Den ska Grynet ha på sig från BB! Och en liten body med hjærtan på!



V. 28+1



V. 28+1



V. 28+1




Haha vad tro ni, kommer jag ta upp hela tvættmaskinen med magen? =) Det tror jag! Dags att fixa lite hemma, jobbar sent idag eftersom de ær Elleville dager på centret dær jag jobbar (de ær nattøppet och massa rea øverallt) så de blir från 18-23.30... Skønt att ta de lugnt hela dagen =)
Och idag får vi en torktumlare som vi kolla på igår (begagnad med garanti)! Ska bli skønt att slippa tvættstællet før de blir så fuktigt i lægenheten!


Varit underbart væder hela førra veckan och tills igår men nu ær de slut på de... Mulet och blåser skit kallt! Brrrrr!!! Kollar runt efter en jacka som ær vattentæt och inte kostar skjortan men de ær inte lætt alltså. Suck!


Dags før en dusch! =D Jalla hejdå!

1 kommentar:

  1. Åhhh tjoooock! :D
    Så fin så!

    Nej, asså jag tänker inte vara glad över det och sepciellt inte när det orsakas av gaser och inte bebis, haha!

    PUSS

    SvaraRadera