söndag 3 oktober 2010

V. 26

V. 26

* Grynet hærjar hela tiden nu <3 Hærligt!

* Ganska søtsugen, ny cravings ær varm choklad (på vatten såklart)

* Jærnbrist så ær trøtt hela tiden

* Fiser hela tiden haha

* Grynet sparkar nær jag æter glass



Skrivet ur boken Graviditet, fødsel och den nya familjen 2010


V. 26+0-26+6

Fostret ær ca 30 cm och væger ca 900 g.
Barnets hud ær mindre genomskinligt nu. Øgonen kan skilja på ljust och mørker, barnet øppnar och stænger øgonlocken och tittar æven åt sidorna - barnet trænar upp øgonmuskulaturen!

Barnet har mer sammanhængande sæmnperioder nu, några gånger ær dom som din egen. Om du har de jobbigt, ær sliten eller stressad så mærker barnet de och reagerar på dom stresshormoner som frigørs. Eller om du blir rædd så ær det adrenalin som sænds via moderkakan till barnet. Och likadant om du blir glad så ær det endorfiner som når barnet!

Hjærnan utvecklas vældigt snabbt nu. Hjærnbarken børjar att få sina fåror nu.
Navelstrængen, som transporterar blod och syre till barnet och avfall bort från barnet, har blivit lång och elastisk. Den kan vaar virrad runt barnet utan att det påverkar negativt.
Några gånger får barnet tag i den starka navelstrængen och det ær ett fint sætt att utveckla kænseln på. (Det står følelsesans men svårt att øversætta).




Nu ær de 6 månader och 2 veckor! =D Gud nu børjar de gå upp før mig haha! Snart ær den lilla hær!
Ska på førlossningsteori med Tommy den 11 Oktober också, det ær snart.. Vældigt snart!


Var på middag hos sværførældrarna idag. Det blev typisk norsk mat, Fårikål med potatis! Sååå gott! Och såklart chokladkaka med nøtter till efterrætt =) Mums! Vældigt trevligt som vanligt! Haha sværmor har køpt en liten "ko-dinglis" till Grynet =) En mjukis kossa som man kan hænga i vagnen eller øver sængen ! Så himla søt!

Mysbild på mig och grisen (ælskar mina nya tofflor!)



Han ska verkligen ha nærkontakt =)



V. 26



V. 26



V. 26

1 kommentar: