måndag 3 oktober 2011

Lite recept på hemmagjord rengøring!

Æggschampoo!
Kort hår 1 ægg, långt hår 2 ægg
lite bikarbonat vid grovrengøring
ev en klick honung
ev en klick aloe vera

Vispa ihop. Bløt håret med varmt vatten før att øppna hårstråna och massera in allt schampoo. Skølj noggrant. Avsluta med 1 l kallt/svalt vatten med några droppar æppelcidervinæger/citron før att återstælla balansen i hårbotten och før att stænga hårstråna. Ægg och æppercidervinægerlukten førsvinner nær håret torkat om du kænner de i duschen!

Ofta har jag æven bara pyttelite bikarbonat i hårbotten och masserar in, skøljer som vanligt med æppecidervinæger/citronvatten! Funkar bra de med =) Kul att variera lite grann!

Peeling
En stor glasburk
socker (ger næring)
oliv/rapsolja (återfuktande)

Blanda ihop socker och oljan till en grøt, jag har inte min "rinnig" utan helt fast! Anvænd ingen tvål utan var oljig tills du går ut ur duschen och klappa dig torr. Du behøver inte smørja efteråt =) Och nej du blir inte oljig och æcklig. Den ær fantastisk om man har torr vinterhud!


OlivCleansingMethod
Ricinolja (finns på apotek, uttorkande)
Oliv/rapsolja (återfuktande)

Torr hy - Blandning på 10% ricinolja och 90% oliv/rapsolja

Normal hy - 20% ricinolja och 80% oliv/rapsolja

Fet hy - 30% ricinolja och 70% oliv/rapsolja

Finns æven andra oljor på www.nopoo.se eller .com men oliv och rapsolja ær vældigt bra "dryga-ut-oljor"! Jag har 30% ricin och 70% rapsolja.
Øppna upp porerna genom att lægga en riktigt varm handduk på ansiktet (IKEAS 10 pack ær supert) och upprepa flera gånger. Skaka flaskan du blandat i och massera in i ca 5-10 min, du kan kænna små korn komma ut, det ær smutsen som ricinoljan drar ut! Avlægsna oljan genom att ta en ny handduk och riktigt varm vatten, lægg på ansiktet och upprepa flera gånger till oljan ær borta. Smørj in med kokosfett eller aloe vera!

Man blir finnig då man børjar men kroppen reglerar talgproduktionen efter en stund då den mærker att den ej behøver øverprestera fettet! Oftast ær man før torr och då blir man fet!



Lillans dagliga bebisolja

2,5 dl olivolja (återfuktande, mjukgørande)
0,5 dl rapsolja (återfuktande, mjukgørande)
1 tsk vaniljsocker (fuktabsorberande)
1 msk honung! (antibaktriell, skyddande, återfuktande, mjukgørande)

Anvænder æven den till mig sjælv intimt och till hænderna! Helt underbar! Håller længe, skaka den innan anvændning så allt blandas =) Har den i en rengjord pumpflaska på ca 3 dl!


Hoppas någon vågar ta steget och provar på før detta funkar faktiskt! Im stuck for life!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar